Szomorú statisztika a cukorbetegségről

Címlapkép: Egy férfi vércukrát mérik a diabétesz világnapján egy vizsgálóbuszban a Három generációval az egészségért program rendezvényén az Erzsébetligeti Színház előtt 2019. november 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az alábbi kép témája a cukorbetegség. Bemutatja a betegség folyamatát; a betegség típusait; a cukorbetegek számának alakulását Magyarországon, 2015-ben; és a leggyakrabban előforduló késői szövődményeket.

Cukorbetegek száma a világon, 2019/2045:

A cukorbetegség (diabetes mellitus) a világon csaknem 463 millió embert sújt, ez a szám az előrejelzések szerint 2045-re elérheti a 700 milliót.

Cukorbetegek száma Magyarországon, 2003-2017 – Tízezer lakosra jutó diabetes mellitus megbetegedés a 19 éves és idősebb lakosság körében:

Cukorbeteg gyerekek száma Magyarországon (2003-2017) – Tízezer lakosra jutó diabetes mellitus megbetegedés a 0-18 éves gyermekek körében:

Forrás: MTI

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →