Szombathelyen ad jótékonysági nagykoncertet a Csík Zenekar

December 8-án este az AGORA Művelődési és Sportházban ad  jótékonysági nagykoncertet a Csík Zenekar – közölték kedden a szombathelyi városházán tartott sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Nemény András, Szombathely polgármestere hangsúlyozta: hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy minden évben egy alkalommal nagyszabású jótékonysági rendezvénynek ad helyet a város. Emlékeztetett, hogy tavaly a 100 Tagú Cigányzenekar adott nagy sikerű koncertet, melynek bevételeit akkor az Esőemberke Alapítvány által létrehozott autista otthon támogatására fordították.

Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas Csík Zenekar egész estét betöltő koncertet ad, melyen meglepetés vendégek is a színpadra lépnek.

Hozzáfűzte: minden a megvásárolt koncertjegy árából ötszáz forinttal támogatják a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt, illetve szintén a bevételek egy részéből idén is hangszereket vásárolnak majd a szombathelyi zeneiskola számára.

Szita Szilvia, a Zseboroszlán alapítvány egyik alapítója elmondta: nonprofit szervezetük egy lélegeztetőgép megvásárlására kívánja fordítani a koncertjegyekből befolyt összeget.

Forrás: MTI 2019. október 29., kedd 12:38

Kép forrása: https://www.facebook.com/csikband/photos/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →