Vízügyi szakemberek tanácskoztak Szombathelyen

Szombathelyen tartotta kibővített elnökségi ülését a Magyar Mérnöki Kamara vízgazdálkodási és vízépítési tagozata. A háromnapos esemény aktualitását az október 8-án átadott dozmati víztározó adta. Megyénként három-három vízgazdálkodási szakember – közel hetven fő – vett részt a rendezvényen.

A megnyitón Novák Gyula, a tagozat elnöke arról beszélt, hogy a vízválság és a klímaváltozás miatt a szakma nagy feladatok előtt áll. A jelenlévőket Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke, Harangozó Bertalan kormánymegbízott,  és dr. Puskás Tivadar, Szombathely leköszönő polgármestere is köszöntötte.

Átadták a tagozat által alapított Signum Aque díjakat: idén Kaveczki László vízgazdálkodási mérnök, Nádor István okleveles építőmérnök és Korcsmár István vízépítési szakmérnök részesült a rangos szakmai elismerésben. A programban előadások hangzottak el a vízgazdálkodás különböző területeiről, a vendégek megnézték a dozmati víztározót, és Szombathelyen is tettek egy városnéző kört.

Forrás: https://vasimmk.hu/hu/hirek/nador-istvan-signum-aque-dijazott/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →