Készülj te is a napra, amikor az egész világ az adományozásért fog össze

Az #AdakozóKedd – nemzetközi nevén #GivingTuesday – egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak.

A NIOK Alapítvány 1994 óta, azaz immár 23 éve foglalkozik azzal, hogy segítse és fejlessze az adományozást, a civilszervezetek támogatását, és ehhez számos projektet, kampányt hívott már életre.

2014-ben indítottuk első #AdakozóKedd kampányunkat, mert  fontosnak tartottuk, hogy a GivingTuesday mozgalmat megismerje az egész ország, megteremtsük hazánkban is az adományozás napját. 2017-től a NIOK Alapítvány lett a GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete. Kampányainkkal igyekszünk minél több embert adományozásra, a civilszervezeteket pedig saját ötletek megvalósítására buzdítani #AdakozóKedd alkalmából.

Forrás és további részletek: https://www.adakozokedd.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →