Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Fogyatékkal élő fiatalok számára szervezett horgásznapot a megyei szövetség kedden a vaskeresztesi Alpesi-tavon. Elsajátíthatták a horgászat alapjait, és rutinos pecások irányításával saját fogási élményeket is szerezhettek a jó hangulatú délutánon. A hátránnyal élő emberek integrációját és elfogadását segítő program pályázati forrásból valósult meg.

Letették az Egészségügyi Alapellátó Központ alapkövét.

Tömlőszerelés és feltekerés, alakzatkirakás és súlycipelés – ilyen, tűzoltáskor is előforduló feladatok várták a 14 emeletes lakóházban megtartott lépcsőfutó verseny résztvevőit. Harmadszor tartottak ilyen erőpróbát a megye önkéntes és hivatásos tűzoltóinak.

Tucatnyi alkotói csoport vett részt a Speciális Nézőpont című rendezvényen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az eseményen a fogyatékkal élők által készített filmeket mutatták be, de szakmai beszélgetésen is részt vehettek az alkotók.

Látványos kísérletek, interaktív játékok és ismeretterjesztő előadások révén különböző tudományterületek világába pillanthattak be az érdeklődők a kutatók éjszakáján. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ, a Vasi TIT és a Savaria Múzeum is izgalmas programokkal várta a látogatókat pénteken.

Bővíti szombathelyi önkénteseinek körét az Amigos a gyermekekért Alapítvány.
Az egyetemistákból álló közösség Magyarországon öt éve segíti a kórházak kis betegeinek gyógyulását közös játékkal, nyelvtanítással. A Markusovszky Kórház gyermekosztályára idén márciustól járnak.

Megújult a Neumann-iskola. Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően teljes hőszigetelést végeztek, kicserélték a nyílászárókat, a tetőre pedig napelemek is kerültek. A közel két évig tartó munkálatok a tanítási időben is zajlottak. Most ünnepélyesen is lezárult a beruházás.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →