Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Titkos szavazással már eldöntötte a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége megyei szervezetének tagsága, hogy a tíz kategóriagyőztes közül ki lesz a három vasi Prima-díjas. A közönség voksait október 3-ig várják, ők egy Prima és egy Junior Prima díjast választhatnak. A jelöltekről és az év vállalkozóiról idén is a Szombathelyi Televízió készített kisfilmeket.

Világpremier lesz a Bartók Teremben. Janus Pannonius Threnos című versére írt oratórium világpremierjére kerül sor 2019 szeptember 22-én, vasárnap Szombathelyen, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában. Már zajlanak a próbák a Bartók-teremben.

Lenka és a tündér a Mesebolt Bábszínházban: a végtelen történet és a Momo szerzőjének, Michael Endének meséje nyomán készül a Mesebolt Bábszínház legújabb előadása. A “Lenka és a tündér” humoros, mégis tanulságokkal teli történet a szülő-gyerek kapcsolatról, konfliktusokról, kiszolgáltatottságról. Különlegessége, hogy egyetlen színész szólójátéka.

Először tartottak bakancsos találkozót Kőszegen a hétvégén. A városnak évszázados hagyományai vannak a természetjárásban, innen indul az országos Kék Túra, és itt végződik az Alpannonia túraútvonal. A bakancsos turizmust népszerűsítette az eső ellenére is többeket vonzó rendezvény, amelyen a szombathelyi Borostyánkő Természetbarát Egyesület is indított túrákat.

Villámárvíz, földrengés, közúti baleset – különböző veszélyhelyzeteket szimuláltak a járási mentőcsoportok versenyén, amit negyedik alkalommal szervezett a katasztrófavédelmi igazgatóság a vépi mezőgazdasági szakgimnázium területén szombaton. A vetélkedés egyúttal rendszerben tartó gyakorlat is volt, több mint száz önkéntes adott számot felkészültségéről.

Három napig Szombathely volt a nemzetközi tornasport fővárosa. A pénteki selejtezőket követően szombaton, a szerenkénti döntők első napján még nem sikerült érmet szerezniük a mieinknek a Challenge Világkupán. A kiugróan nagy sikereket a vasárnap hozta meg.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →