Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Az ország több pontján harmadfokú riasztás lépett életbe az extrém mértékű parlagfű-pollenkoncentráció miatt. Vas megyében még nem ennyire rossz a helyzet, de itt is magas a terhelés. A szakemberek azt javasolják, aki erre a növényre érzékeny, ne menjen a természetbe, és többször mosson hajat. Az allergia hazánkban népbetegségnek számít, minden negyedik ember küzd vele.

A legtöbb helyen ezen a héten lehet átvenni a tankönyvcsomagot, amely az első kilenc évfolyamon ingyenes. A könyvek többsége tartós, és több évfolyam is használni tudja.

Komoly anyagi terhet jelent a legtöbb családnak a tanévkezdés – nekik több szervezet is segítséget tud nyújtani. Ilyenkor sok százan igényelnek valamilyen támogatást. A rászorultságot dokumentumokkal kell bizonyítani – hangsúlyozzák a szakemberek. Idén több pénz kérhető, mint eddig.

Magyar népmese, kortárs szerző, dráma, vers és érzékenyítő előadás – mindez szerepel a Mesebolt Bábszínház idei repertoárján, ami rendhagyó lesz. 2020-ban ugyanis fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a társulat.

Fehérjetartalom-mérés, DNS-vizsgálat – két különleges kísérlet, amellyel a Szegedi Tudós Akadémia szombathelyi programján részt vevő diákok találkoztak. A helyszín a Bolyai korszerű laborja volt, amely nemcsak vasi, hanem a szomszédos megyékben tanuló gimnazisták előtt is nyitva állt.

Hőszigetelt ablakokra cserélték a korábbi lépcsőházi üvegfalat a Rohonci út egyik középmagas épületében. A beruházás eddig Szombathelyen példa nélküli. A füst- és hőelvezető rendszer miatt ugyanis speciális nyílászárókra volt szükség.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →