Kilenc előadással készül az új évadra a szombathelyi Mesebolt Bábszínház

Kilenc előadással készül a 2019/2020-as évadra a szombathelyi Mesebolt Bábszínház. A repertoárban klasszikus és magyar népmesék, valamint kortárs szerzők műveinek színpadi adaptációi is megjelennek.

A bábszínház számára fontos, hogy az életkori sajátosságokhoz igazodó előadásaival a “pöttöm korosztálytól” kezdve a felnőttekig minden generációt megszólítson – mondta az MTI-nek Kovács Géza, a bábszínház igazgatója.

Az első bemutató szeptember 15-én lesz, Michael Ende Lenka és a tündér című előadás próbái már elkezdődtek, az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt előadást Rumi Zsófia rendezésében állítják színpadra – ismertette.

Az Árpád-házi királyok történeteit feldolgozó sorozat III. Béla és Szent László uralkodását bemutató két osztálytermi színházi előadással folytatódik szeptemberben. Ugyancsak az ősz első hónapjában láthatja a közönség Kovács Bálint előadásában Peter Bichsel és Szabó Borbála Én vagyok én, te vagy te című előadást. Októberben Galuska László Pál A háromágú tölgyfa tündére című bábszínházi előadást tűzik műsorra.

A novemberi bemutató, a Sven Nordquist svéd író műve nyomán készült Pettson és Findusz című produkció az igazgató szerint “slágerelőadás ígéretét mutatja”, a bábjátékot az óvodásoknak és a kisiskolásoknak ajánlják.

Februárban Lázár Ervin Gyere haza, Mikkamakka című meséjének színpadi változatát mutatják be Szenteczki Zita rendezésében. Márciusban Tamkó Sirató Károly verseire épülő előadást állítanak színpadra.

Tavasszal nagyon szép, “problémákat meg nem kerülő”, a gyermekbántalmazásról szóló elődadás készül az áldozatsegítő központtal együttműködve – közölte Kovács Géza, hozzátéve, hogy a Lili és a bátorság című előadást drámapedagógiai foglalkozás kíséri, amelyhez pszichológusok nyújtanak szakmai segítséget.

Kitért arra is, hogy a pöttöm színházi előadássorozat A kíváncsi kiscsikó című bábjáték bemutatójával folytatódik: a 2011-ben nagy sikerrel játszott előadást új szereplőkkel, H. Nagy Katalin rendezésében mutatják be következő évben.

A pöttöm színházi előadással valamennyi szombathelyi bölcsődébe ellátogatnak, emellett a repertoáron lévő bábjátékokat vidéki tájelőadásokon is bemutatják.

A Mesebolt Bábszínház igazgatója beszámolt arról is, hogy a nyár elején nagy sikerrel játszott, Oscar Wilde műve alapján bábszínpadra írt A boldog herceg című előadás a színikritikusok javaslata alapján bekerült az első három legjobb ifjúsági gyermekelőadás közé.

Forrás: MTI 2019. augusztus 26., hétfő 19:12

Kép forrása: https://www.facebook.com/meseboltbabszinhaz/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →