Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Kerítésfoltozás, játékjavítás, csempecsere – többek között ilyen sürgős karbantartási munkákat kértek az óvodák a Gamesz szakembereitől. Ezeket a nyári bezárás idejére időzítik, és összesen hárommillió forintot költenek el rá. A kisebb javításokat az üzemeltető a saját dolgozóival végzi el, de sokszor külső vállalkozók bevonására is szükség van.

Szombathely névváltozatait védjegyként használó dokumentumok, képi és tárgyi emlékek láthatók mától a Vas megyei levéltár kiállítótermében. A Savaria Történelmi Karneválra érkező vendégek is ízelítőt kaphatnak abból, milyen sokrétűen használták márkanévként a város elnevezéseit.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is új időszaki kiállítással rukkolt elő a karneválra az Iseum Savariense. A Savaria Underground című tárlat bemutatja az elmúlt évtizedek belvárosi régészeti feltárásait és az előkerült leleteket. Szinte utcáról utcára haladva ismerhetjük meg Szombathely föld alatti arcát.

Csodák folyosója a Kanizsaiban.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →