Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Főzőverseny, tuning fesztivál, gyerekjátékok és koncertek. Idén 21. alkalommal várta a lakótelep több mint 6 ezer lakóját a Joskar-Ola Fesztivál. A szervező alapítvány jótékony célt is kitűzött: mintegy 2 millió forintot gyűjtöttek a horvát nemzetiségi iskola támogatására.

Kortárs vasi költők verseit hallhatták az érdeklődők a 2. Aranypatak versfesztiválon a hétvégén. A bozsoki Sibrik-kastély kertjében felolvasás, színpadi előadás, beszélgetés és verskoncert fogadta a látogatókat. A háromnapos programot a H+ Média és Kulturális Egyesület, valamint a Rózsabors Műhely szervezte.

Horgászbemutatót szervezett a Szombathelyi Televízó, a Savaria Fórum és a Fish-Farm Horgásztó csapata Zsennyén.  Profi versenyzők nagy érdeklődés mellett kétféle módszert is megosztottak a pecásokkal, ami a nyári hőségben sikerre vezethet.

A biológiai sokféleség megóvása és helyreállítása a célja annak az élőhely-rekonstrukciós programnak, amely uniós támogatással, mintegy 220 millió forintból valósul meg az egyik tájvédelmi körzetben. Az Őrségi Nemzeti Park az Őrség után most a Kőszeg-hegyalját is magyar tarka állománnyal népesíti be. A rideg tartású szarvasmarhákkal állítják vissza az egykori kaszáló rétek funkcióját.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →