Előadás lesz a Kámoni Arborétumban holnap a klímaváltozásról

Időpont: 2019. augusztus 15., 17:00–19:00 óra
Helyszín: Kámoni Arborétum, Szent Imre herceg utca 84/B, Szombathely

Gyakran hallani azt a közhelyet, hogy a jelenlegi Közel-Keleti káosz tulajdonképpen a klíma változás következménye és hogy Szíria összeomlása egy globális válság előhírnöke. Napjaink polarizált politikai légkörében egyre nehezebb elválasztani a zajt a jeltől és szkeptikusan, nem a napi politika lencsejen keresztül tenni fel a kérdéseket.

Létezik e globális felmelegedés? Miért vette át a klíma változás a globális felmelegedés helyét a tudományos-politikai diskurzusban? Mi okozza ezeket a változásokat? Van-e ráhatásunk egyáltalán van ezekre a globális folyamatokra? Hogyan megy át a klíma tudomány politikába illetve egyfajta szekuláris vallásba? Milyen nemzet biztonsági problémákat generál a klíma változás és mi okozta az altalunk ismert Közel-Kelet széthullását?

Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Dr. Robert C. Castel előadása.

Forrás: https://www.facebook.com/events/696122424182823/?active_tab=discussion

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →