Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Egyebek mellett saját fejlesztésű súlymérő rendszerét is bemutatja a szombathelyi BPW futóműgyár Európa legnagyobb mezőgazdasági gépvásárán, amely november 10-én nyílik Hannoverben. A vállalat nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette a szakújságírókkal, mire lehet majd számítani a standjukon. A magyar gazdák is egyre nyitottabbak az innovatív megoldásokra, amelyek még hatékonyabbá teszik a munkát az agráriumban.

Egyre több személyautó gyullad ki országosan akár menet közben, vagy álló helyzetben. Ugyanez a tendencia Vas megyében is. Legutóbb augusztus elején égett ki egy gépjármű Sárvár térségében. A katasztrófavédők arra figyelmeztetnek, hogy a gépkocsit nem csak a téli útviszonyokra érdemes felkészíttetni. A kifogástalan műszaki állapot nyáron is nagyon fontos.

Kinek épül a város? címmel szervezik meg idén 52. alkalommal a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet Szombathelyen. A nagymúltú szakmai rendezvényen ezúttal arra keresik a választ az építészek, szociológusok, várostervezők és környezetpszichológusok, hogy milyen arányban határozzák meg a lakók, a befeketetők, a politikusok és az építészek egy modern város fejlesztésének irányát.

Szombathelyen is nagyon magas értékeket mutattak a hőmérők. Emiatt egyre többen tartják fontosnak az árnyékolástechnikai és a klímaberendezések felszereltetését. A szakemberek szerint megéri az egyszeri beruházás, hiszen nem sokkal növekedik meg a rezsiköltség, viszont ki tudjuk pihenni magunkat.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A címlapkép illusztráció.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →