Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Tavaly fedezték fel a kaukázusi medvetalpat Vas megyében: a veszélyes növény Vépen – illetve a Kozár-Borzó patak mentén – szaporodott el. A hazánkban nem őshonos özönnövényt tilos megérinteni, súlyos égési sérülést okoz. Irtása rendkívül nehéz, a szakemberek folyamatosan dolgoznak rajta.

A bizonytalan időjárás miatt szombat helyett vasárnap rendezték meg az előadást, és nem az Iseum, hanem az AGORA sportház volt a helyszín. A zenés-táncos produkció a 70-es évek építőtáborait idézte meg, miközben felcsendültek a legnépszerűbb Neoton-slágerek.

Karneváli felvonulás – más nézőpontból. Ezt az élményt ígérik a jelmezes menet résztvevőinek a szervezők, akik idén a város civiljeit külön megszólították. Korhű ruhát is biztosítanak a jelentkezőknek. Szombathelyen a 2000-ben újraindított történelmi játékot idén huszadik alkalommal rendezik meg.

Restaurátorok és régészek dolgoznak jelenleg a jáki templomban és közvetlen környezetében. Az építés történetét és a falfestés korszakait kutatják, és feltárják a Jakab-kápolna melletti sírokat. Mindez része annak a 3 éves felújítási programnak, amelyre mintegy 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

A színeket ünnepelték a Color Fesztiválon.

Július közepétől augusztus végéig tart az őzek párzási időszaka, ilyenkor megnő a vadveszély az utakon. Az állatok kevésbé óvatosak, a legváratlanabb pillanatokban, fényes nappal is az autók elé ugorhatnak. Épp ezért a közlekedésben fokozott odafigyelés ajánlott ezkben a hetekben.

Előadások, bemutatók, célbadobó- és horgászverseny, közös strandolás, halsütés is szerepel az idei tábor programjai között, amit a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervez általános iskolásoknak Vaskeresztesen. A gyerekek csütörtökön élményhorgászaton vettek részt az Abért-tónál.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →