Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Ismertették az idei Kőszegi Ostromnapok programját. Harcos ütközetek, fegyver- és viselet bemutatók, hagyományőrzők tábori hétköznapjai, a Jurisics-vár ostroma – az 1532-es történelmi eseményt idézik fel augusztus első hétvégéjén Kőszegen. Erről a programról, valamint a Félhold és Telihold rendezvénysorozatáról tartottak programismertetőt a szervezők pénteken.

A legnépszerűbb Bach-darabok, különleges fényjáték a homlokzaton és a templomtérben – mindez szombaton késő este fogadta a közönséget a székesegyházban, ahol az Orgonák éjszakája programhoz kapcsolódva tartottak koncertet. Nem sokkal korábban egy rekordkísérlet is zajlott.

Gasztrotér színpaddal, tárlatvezetés a Savaria Múzeumban és tagintézményeiben, nagykoncert a Székesegyházban – a többi közt ezekkel az újdonságokkal is várja az érdeklődőket a 20. Savaria Történelmi Karnevál. A programokat az Iseumban tartott sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Tarlótűz pusztított kedden a 89-es főút mentén, az oladi körgyűrű mellett. Eddig ismeretlen okokból kapott lángra több helyen is a tarló, illetve a száraz aljnövényzet. A tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük a tüzet, amely az oladi háztömböket is veszélyeztette.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →