Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Informatika-, matematika- és természettudományos tanárokból, valamint gyógypedagógusból van a legnagyobb hiány. Az intézmények túlóráztatással és a nyugdíjasok visszahívásával oldják meg a helyzetet, így Szombathelyen minden feladatot el tudnak látni az iskolák.

Újnak kell lennie, és legalább hét állandó ülőhellyel kell rendelkeznie annak a személyautónak, amelynek megvásárlását legfeljebb 2 és fél millió forinttal most az állam is támogatja a nagycsaládosok esetében. Alig két hete érhető el a lehetőség, de az érdeklődés már most óriási.

Működnek az új jelzőlámpák a Zanati úton.

Gőzerővel folyik a Sportliget átépítése. 1 milliárd 155 millió forintból teljesen megújul a létesítmény. A város egyik legkedveltebb rekreációs övezete új épületekkel és pályákkal bővül, minden korosztály megtalálja majd a neki tetsző sportolási lehetőséget immár kulturált, 21. századi környezetben. Az építkezésen sajtónyilvános bejárást szerveztek szerdán.

Javában tart már a befőzési szezon: érik a sárgabarack. Egyre többen keresik a kovászolni való uborkát és a lecsó alapanyagait is – sokan a piacon szerzik be a zöldségeket és gyümölcsöket.

Négy éve működik az adománybolt a 11-es Huszár úton. Az üzletbe bárki bevihet hasznos holmikat, amiket aztán kedvező áron megvásárolhatnak a rászorulók. A bevételt jótékony célra fordítja az üzemeltető alapítvány.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →