Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Időutazásra és kincskeresésre hívta a 12-16 éves diákokat a Savaria Múzeum és a Vasi Múzeumbarát Egylet idei régésztábora. A pénteki zárónapon a római korba érkeztek: a lányok kipróbálhatták az ókori szépészeti technikákat, a fiúk pénzérmét készítettek és pajzsot festettek.

Lezárják a Kálvária és a Jókai utca kereszteződését.

Vasi művész kapta az éremművészeknek járó Ferenczy Béni-díjat.

Két héten keresztül a Kútház Haladás VSE utánpótláskorú futsalosai rúgták a bőrt a sportkomplexum csarnokában. A nagy sikerrel megrendezett nyári tábor méltó lezárása volt a mögöttük hagyott, sikeres szezonnak.

Megkezdődött annak a 6 ezer négyzetméteres főépületnek, több füves és művüves labdarúgópályának az építése, amely a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelést szolgálja majd 2020 után. A sokak által futásra, kutyasétáltatára használt rét beépítése ellen civilek tiltakoznak.

Tíz országból érkeztek hallgatók a Kőszegi nyári egyetemre. A rendezvény közel negyedszázados, mindig Európa és Közép-Európa viszonya állt a fókuszában. Idén a harminc éve megtörtént rendszerváltozás hatása, valamint a kontinens jövője volt a fő téma.

Sajátos nézőpontból mutatja be a hajléktalan lét megélését a Mesebolt Bábszínház. A Kőszegi Várszínházzal közös legújabb produkció Oscar Wilde A boldog herceg című meséje alapján készült. A darabot Jeles András rendezte.

Négy autó égett a Vérellátó melletti parkolóban, az ötödiket egy szolgálaton kívüli rendőr tolta odébb, így az csak a hő hatására rongálódott meg. Személyi sérülés nem történt.

Tavaly a sokéves átlagot jelentősen meghaladó mennyiségű bor készült az Európai Unió országaiban. Növekedtek az eladatlan készletek Magyarországon is. Az Agrárminisztérium zöldszüreti és borlepárlási támogatással igyekszik elejét venni a túltermelésnek. Információink szerint Kőszeg és Vaskeresztes környékén egy borászat igényelt támogatást a zöldszürethez.

800 millió forintból közel 9 kilométer hosszan újul meg a város csapadékvíz-elvezető rendszere. Nyolc utcát érintenek a munkálatok: a Joskar-Ola- és a Stromfeld-lakótelepen már befejeződött a fejlesztés, jelenleg dolgozik a kivitelező a Külső Nárai, a Rumi úton és a Mérleg utcában is.

A szöveg és videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →