Múzeumok éjszakája – Kedvezmények a vonattal érkezőknek

    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (MTI) – Idén is számos programmal készül a szombati Múzeumok éjszakájára a nemzeti vasúttársaság. A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire.

A féláras kedvezmény a rendezvény kapcsán Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Jászkisérre, Szegedre, Szolnokra, Szentesre, Nagykanizsára, Püspökladányra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre, valamint Pécsre utazókat érinti – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
A MÁV-csoport országszerte tizenhárom városban több mint húsz helyszínen várja a vasútkedvelő látogatókat interaktív programokkal. A vasút kulisszatitkaival Budapest mellett Debrecenben, Jászkiséren, Mátészalkán, Miskolcon, Nagykanizsán és Pécsett, valamint Püspökladányban, Szegeden, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Vámosgyörkön lehet ismerkedni.
A Múzeumok éjszakáján a vasútbarátok olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek az év többi napján zárva vannak a nagyközönség előtt. A részletes programok a https://www.mavcsoport.hu/muzeumok-ejszakaja-2019 oldalon találhatók.
Más, vasúthoz kapcsolódó helyszínek is várják a látogatókat, például az MNM Málenkij Robot Emlékhely idén először nyitja ki vasajtóit a látogatók előtt a Múzeumok éjszakáján.
A START Klub-kártyával rendelkezők – kártyájuk felmutatásával – a Múzeumok éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt.
Az 50 százalékos kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvényt megelőző napon, június 21-én pénteken kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb az esemény zárását követő napon, június 24-én hétfőn éjfélig kell befejezni.
A fővárosba látogatók esetében az utazási kedvezmény visszautazáskor a látogatást igazoló karszalag, valamint az 50 százalékos alkalmi menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében a kedvezményes alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

bgu \ brr

MTI 2019. június 20., csütörtök 15:37

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →