Pro Cultura Christiana-díjat kapott Szelestei Nagy László

Budapest, 2019. június 3., hétfő (MTI) – A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Pro Cultura Christiana-díjjal tüntette ki Szelestei Nagy László irodalomtörténészt. Az elismerést Veres András, a testület elnöke adta át hétfőn Budapesten.

     Az MKPK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet “Szelestei Nagy László a katolikus kultúra továbbadásáért végzett”.

Szelestei Nagy László 1947. július 30-án született Szombathelyen. A győri bencés gimnáziumban érettségizett 1965-ben. 1967 és 1972 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult, ahol magyar-latin középiskolai tanári, levéltárosi és könyvtárosi diplomát szerzett.

1973-től 1996-ig az Országos Széchényi Könyvtár munkatársaként dolgozott, fő feladata a magyarországi egyházi könyvtárak szakfelügyelete volt. Megszervezte az egyházi könyvtárak kéziratainak kutatását és publikálását.

1992-től a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának régi magyar irodalom tanszékén oktatott, 1996-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészettudományi Karának volt tanára, 1997 és 2000 között a PPKE Magyar Irodalmi Intézetét vezette, 2006 és 2009 között a kar dékánja volt.

2012-től 2017-ig az MTA-PPKE Barokk irodalom és lelkiség kutatócsoport vezetőjeként dolgozott.

bnid \ bki \ bzt

MTI 2019. június 3., hétfő 17:15

Kép forrása: https://katolikus.hu/cikk/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →