Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Ki játszik ilyet? Újra nosztalgiázni hívja az érdeklődőket a Berzsenyi Könyvtár, ahol ezúttal játékokból és gyerekportrékból nyílt kiállítás. Az intézmény helytörténeti klubjának felhívására 40-en ajánlották fel féltve őrzött, régi játékszereiket, amelyek közül a legrégebbi a múlt századfordulóról származik.

Négy kategóriában adtak át díjakat a VI. Savaria Filmszemlén, amelyre minden eddiginél magasabb színvonalú alkotások érkeztek. A zsűri tagja volt András Ferenc, Koltay Gábor és Halmy György filmrendező. A gálán elhangzott, hogy Szombathelyen időszerű lehet egy filmakadémia létrehozása.

Gyereknap a Haladás Sportkomplexumban

Több százan énekelték dalolták együtt a Kőszegi éneket

Eredményt hirdettek Az arborétum kincsei vetélkedőn

Gyerekekből szervezett alkalmi zenekart az Agora Szombathelyi Kulturális Központ. Énekesek, gitárosok, dobosok – negyven kis zenész muzsikált együtt a sportház előtti téren a gyereknapon.

Szórakoztató és sportprogramok, egészségügyi és szakmai rendezvények, látványos bemutatók és főzőverseny – mindez a BPW-Hungária családi napján várta a résztvevőket. A gyár kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre.

Megújult a parkerdei játszótér és már használható az új típusú szelektív gyűjtősziget Szombathely zöld szívének bejáratánál. A terület kezelője a Szombathelyi Erdészeti Zrt., amely ezekre a közjóléti beruházásokra saját és pályázati forrásból mintegy 20 millió forintot fordított.

Először rendeztek szumóversenyt Szombathelyen. Az esemény különlegessége az is, hogy sportolók helyett robotok próbálták egymást lenyomni a szőnyegről. Robotépítő és Programozó fiatalok számára szervezett vetélkedőt az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a szombathelyi Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →