Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

9500 darab régi nátrium lámpatestet cserélnek LED-es technikára. A fejlesztéssel hosszú távon jelentős összeget spórol a város, még úgy is, hogy a csere 1,4 milliárd forintba kerül. A lakosság azonban nem elégedett maradéktalanul.

43 évesen 882 mérkőzéssel a háta mögött befejezte profi sportolói pályafutását Király Gábor.

Június elsején az AGORA sportházban lépnek parkettre a világ legjobb versenytáncosai. A nevezés még nem zárult le, eddig 23 ország 56 párosa jelentkezett, a résztvevők száma ennek duplája is lehet – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

A múlt sötét oldala, boszorkányság, mágia, halottkultusz – ezek a régészet napjának központi témái idén. Országszerte húsznál is több helyszínen népszerűsítették a tudományágat tárlatvezetésekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal. Szombathelyen az Iseumba várták az érdeklődőket délelőtt gyerekprogramokkal, délután pedig tudományos előadásokkal.

Újraindul a Savaria Fórum

Piemont Királya, illatos birs fekete ribizlivel, Liberte, pisztácia parajd fűszerével – négy ketagóriagyőztest hirdettek az Év fagylaltja versenyben, amelynek idén Szombathely adott otthont. 150 féle fagyit, köztük az előző évek legfinomabb kreációit lehetett megkóstolni, a látványműhelyben pedig a fagylaltkészítés kulisszatitkaiba is bepillanthattak az érdeklődők.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →