Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Az uniós erdőgazdálkodási stratégia végrehajtása városaink és régióink fenntartható életmódja érdekében címmel tartottak konferenciát. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. központjában lévő eseményre Európa számos országából érkeztek döntéshozó szakemberek. A cél az erdők védelme, a klímaváltozás által okozott problémák megoldása.

Kézműves technikákat tanulnak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász dolgozói. A cél, hogy a megszerzett tudást később átadhassák az ellátottaknak. Az uniós támogatással megvalósuló program fejleszti az együttműködőkészséget, a személyiséget, továbbá sikerélményt és az alkotás örömét adja a résztvevőknek.

Évről évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát az Európai Quadrille Táncfesztiválon, amelynek idén is kizárólagos magyarországi helyszíne Szombathely volt. A rendezvényen mintegy 300 diák vett részt.

Különleges piacnapot tartottak csütörtökön az MMIK előtti téren. A termelői piacon minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés, ugyanis élőzene, látványfőzés és szokásosnál is több árus várta a vásárlókat. A Helyből finom elnevezésű program célja az volt, hogy a helyi alapanyagokból készített ételeket népszerűsítse.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →