Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyt

Szombathely, 2019. május 23., csütörtök (MTI) – Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.

Mivel a határidő még nem járt le, akár meg is duplázódhat a mezőny – közölték csütörtökön a vasi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szövetség elnöke kiemelte, nemcsak nagy múlttal rendelkezik, de a világ legjelentősebb versenyei közé tartozik a Savaria, amely idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, valamint ifjúsági és junior korcsoportban is összemérhetik tudásukat a versenyzők.

Parais István, az AGORA Savaria Kulturális Központ igazgatója elmondta: a verseny megszervezésében és lebonyolításában ebben az évben a szombathelyi Lorigó Táncsport Egyesület is közreműködik, nyújt szakmai segítséget.

Hozzáfűzte, hogy a versenyre 16 országból 21 pontozó érkezik, elődöntőt, középdöntőt és döntőt is tartanak.

Szólt arról is, hogy a verseny névadó szponzora a tavalyihoz hasonlóan ismét Vas megye legnagyobb munkáltatója, a SCHAFFLER Savaria Kft, hivatalos díjszállító partnere pedig a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kiemelte: a város ismertségéhez, jó híréhez évtizedek óta hozzátartozik a nemzetközi táncverseny, amelynek már 54. alkalommal ad otthont.
bcsp \ sag

MTI 2019. május 23., csütörtök 12:42

A kép illusztráció.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →