Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

A Csillagászat napja alkalmából szervezett programot az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium. A borongós időjárás miatt ugyan az égbolt csillagait, illetve a Holdat nem láthatták, de helyette például meteorokat simogathattak az érdeklődők.

Kéthetes munkát tervez a vízszolgáltató a Bagolyvár alatti kereszteződésben. A közműcsere csak kis közlekedési fennakadással jár majd. Erről, valamint egy közelgő képzés részleteiről számolt be a cég vezetése.

A lukácsházi Abért-tavon rendezték vasárnap a “Vasi vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat második fordulóját. Három kategóriában 73 pecás igyekezett minél több halat horogra csalni. A zord idő ellenére szép fogások születtek.

A vízszennyezést követő kárelhárítási feladatok.

Átadták a könyvtár képregény-pályázatának díjait.

Szent Márton öröksége Magyarországon és Európában címmel kétnapos nemzetközi konferenciát szerveznek Szombathelyen, a szent szülővárosában. A szervezők célja, hogy a kultusz a nemzeti szellemi örökség részévé váljon, kiteljesedjen, és minél több ember számára váljon példaképpé Szent Márton alakja. A találkozón bemutatták, hogy más európai városok miként őrzik Márton szellemiségét.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →