Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Drónokat mutattak be a NÉBIH Növényfajta-kísérleti Állomásán. A korszerű eszközöket az agrárgazdaságban lehetne használni permetezésre, de akár kapszulák kiszórására is – ha az aktuális jogszabályok ezt lehetővé tennék. Az innovációról, a környzetkímélő eljárásokról tájékoztatták a szakemberek az érdeklődőket.

A családok megerősítése és a gyermekek érdekét szolgáló új módszerek bemutatása volt a legfőbb célja a Pálos Károly-szolgálat pénteki gyermekvédelmi konferenciájának. Az előadások során szó esett a Barnahus-program tapasztalairól is.

Az Európában is egyedülálló Jeli Varázskert a Szombathelyi Erdészeti Zrt. 110 millió forintos beruházásának köszönhetően újabb attrakcióval bővült. Az észak-amerikai Sziklás-hegységet idéző tájövezetben, 10 méter magasságban a mamutfenyők lombján át vezet a legújabb tanösvény.

Negyedik alkalommal szerveztek tavaszi pikniket a madarak és fák napja alkalmából pénteken a Csónakázó-tó szigetén. Egészséges ételkóstolóval, ügyességi játékokkal, színpadi programokkal várták az óvodás-, kisiskolás csoportokat és családokat a természetvédelem és környezettudatosság jegyében.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →