Javasolja idén is háziorvosát, hátha éppen ő nyeri meg „A nemzet háziorvosa” pályázatot!

A nemzet háziorvosa” pályázat keretében kilencedik alkalommal küldhetik be történeteiket háziorvosukról a hálás páciensek a www.evpraxisa.hu portálra, majd a második szakaszban szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra. A pályázat eredményeképpen tehát nem a szakma, hanem a hálás páciensek szavazatai döntik el, hogy ki álljon a dobogó felső fokára, és ki vegye át ”A nemzet háziorvosa” megtisztelő elismerést munkatársaival együtt a díjátadó gálán októberben.

A tavalyi nyertes dr. Cuzic Melinda volt Erdélyből, Szovátáról, a hazai nyertes pedig dr.Csullag Zsolt Györéről.

A pályázat kiírói fontosnak tartják az orvos -beteg bizalom erősítését. A z eddig beküldött több ezer ajánlásból is kiderül, hogy a nyugodt, türelmes, empatikus orvos betegei elégedettebbek, ráadásul, ha a beteg úgy érzi, hogy ő orvosának fontos, gyógyulása esélyei is jobbak. A háziorvosi praxisok kulcsszerepet töltenek be az egészségügyi ellátásban, hiszen  a lakosság itt találkozik  első állomásként az egészségügyi rendszerrel. Ha ez a kapcsolat jól működik, a beteg nagyobb eséllyel jut hatékonyabb ellátáshoz. Elengedhetetlen, hogy a háziorvos és a beteg szoros,  bizalmi kapcsolatot építsen  ki, hiszen az orvos csak így kaphat megfelelő  információt betege életmódjáról, családi körülményeiről,szociális helyzetéről. Ezek ismerete nélkül pedig nincs  jó orvos-beteg kapcsolat. A majd egy évtizede beérkezett ajánlások a példaértékű kapcsolatokat mutatják be az olvasónak.

Javasolja idén is háziorvosát, hátha éppen ő nyeri meg „A nemzet háziorvosa” pályázatot!

2019. május 3-tól várják az ajánlásokat.

Forrás és további részletek: http://www.evpraxisa.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →