Hallott már a matatófalról? Eláruljuk, ez egy fejlesztőjáték az apró kezeknek. – Interjú Vass Martinával, a KabalaKobold megálmodójával

Úgy tudom, ipari termék- és formatervező mérnök vagy. Honnan az ötlet, hogy egyedi kézműves termékeket készíts és forgalmazz?

Kislány korom óta érdekel a kézművesség, nagyon sokféle technikában kipróbáltam magam az évek során, végül a fából készített alkotásokban találtam meg igazán önmagam. Szerettem volna másoknak is megmutatni, mennyi csoda rejlik ebben az alapanyagban, így belevágtam.

Mikor alapítottad a kézműves műhelyedet?

Már a gimnazista éveim alatt megkezdtem a szárnypróbálgatásaimat, de komolyabban 1-1,5 éve foglalkozom vele.

A termékek között lakberendezési tárgyak is vannak, órák, figurák, díszek fából. Ez az alapanyag? Milyen típusú fát használsz?

Általában nyír vagy nyár rétegelt falemezből készítem a termékeimet.

Az alakok, formák olyan komplikáltak, részlet gazdagok, hogy a régi technikaórákon használt kézi fűrészek reszketve bújnak el, ha rájuk néznek. Ehhez már komolyabb technológia kell. Elmesélnéd, hogyan készül egy forma kivágása?

A mintákat magam tervezem, számítógépen. Néha készülnek kézi vázlatok, amiket aztán a számítógépes programban tökéletesítek. Ezután a megrajzolt terveimet lézervágó géppel vágom ki a faanyagból.

Bemutatom Nektek az új munkatársamat, Lézikét, aki szorgalmasan végzi a dolgát. 😁😁 Együtt készülünk a nőnapra, a húsvétra, és az új kollekciót is együtt fejlesztettük tökéletesre.A korábban említett háttérmunkálatok miatta folytak eddig, hogy Lézike kellemes környezetbe kerülhessen.Lézikével immár izgatottan várjuk a lézerezendő feladatokat, ne tartsátok magatokban az ötleteiteket, mi szívesen megvalósítjuk! 😉💕

Közzétette: KabalaKobold – 2019. február 28., csütörtök

 

Ékszerek fából? Tökéletes, természetes, környezetbarát. Melyik korosztálynak készülnek?

Bárkinek, aki jól érzi magát bennük!

Folytatva a kérdést, hogyan jöttek a képbe a pöttömök és az óvodás korosztály?

Mindig is szerettem a gyerkőcöket. Az egyetemen volt egy tantárgyunk, ahol gyerekjátékot kellett terveznünk. Ekkor kezdődött el ez az irányvonal a KabalaKobold történetében, nagyon élveztem, és azóta is élvezem, s igyekszem mindig újabb és újabb fejlesztőjátékokat kitalálni.

A fejlesztő fajátékok számos apró csodából állnak össze, és hosszú órákra lefoglalják az apró kezeket, ujjakat. Vannak olyan megkötések, amiket be kell tartani a gyerekjátékok készítése során?

Igen, hisz a gyermekek biztonságának megőrzése minden esetben szem előtt tartandó feladat. Így például elengedhetetlen lépés a játékkészítés során a csiszolás, élek lekerekítése, a felületkezeléshez pedig a bababarát lakk használata.

Ha elrontod valamelyik játékot, ki lehet javítani? Lehet belőle valami más?

Szerencsére még nem volt rá példa, hogy javíthatatlanul elrontsam bármelyiket is.

Melyik gyerekjáték a jelenlegi kedvenc?

Talán a matatófalak.

Amikor dolgozol, senki sem zavarhat, vagy szívesen magyarázol?

Akkor vagyok a legproduktívabb, amikor magam vagyok, de általában a társaság sem zavar munka közben.

Volt már olyan ötlet, kérés, amire azt mondtad, hogy nem megoldható?

Igyekszem mindig találni olyan megoldást, ami a megrendelő elképzeléseinek is megfelel, és meg is valósítható.

Mennyire vagy magaddal elégedett, amikor elkészültél egy darabbal?

Akkor érzem valóban elkészültnek egy-egy termékemet, amikor már elégedett vagyok vele. És ilyenkor magammal is elégedett vagyok.

Mennyi idő felkészülni egy vásárra? Mennyivel előbb kezdesz el készülni az ünnepekre?

Egy-egy vásárra a felkészülési idő függ az adott vásár típusától, a közelgő ünnepektől, illetve attól is, hogy egy- vagy többnapos rendezvényről van-e szó.  Nagyobb ünnepekre pár hónappal előtte szoktam elkezdeni az ötletelést, tervezgetést.

Van olyan kedvenc ajándék, amit a vásárlók előszeretettel visznek haza egy-egy vásárból?

A pici, vidám bedugós fülbevalókból szoktak a legtöbben választani.

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a vásárlóktól?

Pozitívakat, úgy érzem, elégedettek a vásárlóim a termékeimmel. Erre törekszem mindig az elkészítésük során. S mindig nagy örömmel tölt el, mikor kapok egy-egy kedves képet vagy mondatot, és látom, hogy szeretik, amit készítettem.

Hol találkozhatunk veled és a termékeiddel a legközelebb? Ha nem vásáron, akkor hol érhetők el a termékeid?

Legközelebb május 1-jén leszek megtalálható Hegykőn a Majálison. A vásárokon kívül a Facebook és Instagram oldalamon tekinthetők és vásárolhatók meg a termékeim.

https://www.facebook.com/KabalaKobold/
https://www.instagram.com/kabalakobold/

Mondanál pár szót a jövőbeni terveidről?

Szeretném folyamatosan bővíteni a termékpalettámat, főleg fajátékok és ajándéktárgyak, dekorációk terén. Ötleteim vannak, már csak időre van szükség a megvalósításukhoz.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →