Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Add a kezed! – ezzel a mottóval hívják fel a szociális hét szervezői a figyelmet a hajléktalanság problémájára, és az erre adható társadalmi válaszokra. Nemcsak az ellátórendszer, hanem az egymás mellett élő emberek is sokat segíthetnek a gondok enyhítésén – hangzott el a kiállítás-megnyitóval egybekötött szakmai programon.

Szent György napja egy új gazdasági év kezdete is. A Szőlő Jövésnek Ünnepe több évszázados hagyomány Kőszegen, idén pedig a Hungarikum Bizottság döntése nyomán bekerült a Magyar Értéktárba is, így nemzeti értékké vált. Itt írtunk róla

Hajléktalanokat ábrázoló portrékból nyílt kiállítás a Fő téren.

Korhű és modern ruhákban mutatkoztak be a fogyatékos emberek nappali szolgálatának női ellátottai. Rendhagyó divatbemutatót tartottak az Oladi Művelődési Központban csütörtökön délelőtt a Szociális Hét keretében, amely egyben a „Találd meg magadban a nőt! című egyéves projekt zárórendezvénye is volt.

Újabb vizesblokkját újítják fel a Váci-iskolának.

Épül a dozmati tározó, megszűnik az árvízveszély. Öt település, köztük Szombathely árvízvédelmét oldja meg az épülő dozmati víztározó. A térség az 1965-ös árvíz óta 50 évet várt a beruházásra, amelynek készültségi foka jelenleg 60 százalékos. Itt írtunk róla!

Miklósa Erika operaénekes is fellépett azon a koncerten, amelyet a Bartók Teremben tartottak. A hangversenyen a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólaltatta meg Bach, Boccherini, Grieg és Handel műveit.

Családtörténetek a levéltárban.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →