Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Dőljön hátra a fotelben, szállítjuk a heti híreket. Ez történt a héten!

Több száz család vett részt a város húsvéti programjain. A legkedveltebb évek óta a csokitojás-keresés, de a kézműves tojásfestési technikák, a hagyományos bemutatók is vonzották a gyerekeket.

17. alkalommal borul virágba a herényi városrész április utolsó hétvégéjén. Több mint 30 kertészet kínál majd egy- és kétnyári virágokat, sziklakerti növényeket, díszfákat és -cserjéket, növénykülönlegességeket, emellett koncertekkel, kulturális csemegékkel várják a látogatókat. A szervezők sajtóreggelin ismertették az idei programokat.

Közmunka, feketepénz, segély, uzsora. Bolti bevásárlás, tápszer, rezsi és kamat. Egy elszegényedett borsodi falu hétköznapjaiba képzelhették bele magukat a Szociopoly résztvevői.

Mintegy 70 millió forintból korszerűsítik a református parókiát. A munkálatok az épület külső és belső részét is érintik: teljesen átalakul, még bővülhet is a ház. A lelkész család várhatóan május végén költözhet vissza a most felújítás alatt lévő épületbe.

Megalakult Szombathely közlekedési bizottsága. Félkész elkerülő út, kevés parkolóhely, rossz minőségű utak – egy helyzetelemzés után többek között ezekkel a problémákkal és a város hosszú távú terveivel is foglalkozik majd a nemrég megalakult szombathelyi közlekedési bizottság.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →