Az autókat estefelé parkoljuk biztonságos helyre, jégeső és erős szél várható Szombathely térségében

Pénteken napközben nyárias idő lesz jellemző, majd sokfelé megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól, estétől délnyugat felől többfelé záporok, heves szélrohamokkal, néhol jégesővel kísért zivatarok kialakulása várható.

Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délnyugati szél. Meleg időre, 25-31 fokos maximumokra készülhetünk.

Éjjel hidegfront érkezik.

Pénteken fronthatás estig nem érvényesül, de a nyárias melegben a melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél. Ilyenek a fáradékonyság, fejfájás, migrén. Délután a nagy melegben nehézlégzés, légszomja, mellkasi fájdalmak léphetnek fel. A zivatarok idején felerősödhetnek a vérnyomás-problémák és az asztmás panaszok. Az esti óráktól erős hidegfront közelíti meg térségünket, ennek hatását elsősorban a Dunántúlon élők már napközben is érezhetik. A déli, kora délutáni órákban a derült tájakon az érzékenyebb bőrűek csak megfelelő védelem esetén tartózkodjanak a napon! Fogyasszunk elegendő folyadékot, könnyű ételeket, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

Pénteken egészen a délutáni órákig a napsütés és meleg idő uralja majd időjárásunkat. Napközben emiatt tompább reflexekre lehet számítani. A délies szél továbbra is sokfelé élénk, északon, északnyugaton erős, viharos is lehet, így jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban, főként a hajnali és alkonyati órákban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Este egy hidegfront érkezik, nyugatira fordul a szél és délnyugati irányból egyre többfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Környezetükben csökken a látástávolság, viharossá fokozódhat a szél. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

A platán és a nyír pollenje leginkább közepes, esetenként magas koncentrációban lehet jelen. Magas szintet érhet el helyenként a tölgy pollenkoncentrációja is. A kőris, a gyertyán, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora jellemzően alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony marad.

Szombatra egy hidegfront vonul át térségünk felett. Eleinte többfelé várható eső, zápor, zivatar, délután a keleti tájakra koncentrálódik a csapadék. A Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, de egy-egy zápor, esetleg zivatar a nyugati-délnyugati határnál előfordulhat. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 16-24 fokot mérhetünk.

Vasárnap szeles, északkeleten, keleten többfelé csapadékos, máshol változóan felhős-napos időre készülhetünk. Délután 13-21 fok várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Hétfőn a gyakran megnövekvő felhőzetből több helyen előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Továbbra is élénk, erős lesz a szél. 12-20 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden is többfelé lehet csapadék, hűvös, szeles idő valószínű.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Szombathely

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →