Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Jubileumot ünnepelt a Divatbemutató kicsit másképp.  A rendezvényt tizedik alkalommal szervezték meg. A szombathelyi eseményen szegedi, győri, tatabányai és budapesti fellépők is végigsétáltak a világot jelentő deszkákon.

Megkezdődhet a víztorony felújítása.  Kedden hivatalosan átadták a munkaterületet a kivitelezőnek. A közel százéves létesítmény 1978 óta nem funkcionál, állaga leromlott, nem is látogatható.

Túl van a félidején a Kodály és a Váci utca kereszteződésénél épülő parkoló kivitelezése. A térkövezéssel most végeztek, hamarosan aszfaltoznak és növényeket telepítenek.

Közel 60 nevező mutatta meg torta- és süteménykészítő művészetét a Tavaszi Tortafesztiválon. Az érdeklődők meg is kóstolhatták az alkotásokat és több új cukrászati technikát is megismerhettek. A rendezvény bevételéből a Divatbemutató Kicsit Másként Alapítványt támogatták, hogy megvalósulhasson a mozgássérült gyermekek játszótere.

Lámpás kereszteződések és új sávok épülnek a Zanati út végén. Kanyarodósáv, több jelzőlámpa, új járda – többek között ezekkel próbálják enyhíteni a Zanati úti közlekedési gondokat. Már folyik a munka a körforgalom előtt, a kivitelezés június végéig tart.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A héten is kutattunk, kérdeztünk és megosztjuk a válaszokat.

A márciusi Pillanatrablás címet viselő kiállítás után ismét megtaláltam Szocsót néhány kérdés erejéig.  A sportcipők rajzolása nagyon komoly témához sodorta, Roszberger Bandi januári fotójához, amely a Cipők a Duna-parton emlékműről készült egy nagyon különleges, sokkoló kiegészítéssel, egy piros sportcipővel.  https://szombathely.ihirek.hu/2019/04/15/amikor-felsikolt-a-lelkunk-egy-foto-es-egy-grafika-lattan-interju-sztojka-jozseffel-es-egy-tortenet-roszberger-bandival/

Tolnai Tímeával, a KutyaJó Kalandok Játszóház szakmai vezetőjével a terápiás kutyákról beszélgettünk.
https://szombathely.ihirek.hu/2019/04/16/a-kutya-motivacios-bombakent-hat-a-kutyas-terapiaban-interju-a-zalai-kutyabaratok-egyesuletenek-terapias-csoportjaval/

Húsvétra készülődvén Zemkó Éva mutatta be a vajdasági hagyományokat.
https://szombathely.ihirek.hu/2019/04/17/husveti-hagyomanyok-orzese-vajdasagban-interju-zemko-evaval-egy-zentai-szabadkai-baratnovel/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →