Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!
A szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei a Szombathelyi Televízió felkérésére dalszövegeket szavalnak A magyar költészet napja alkalmából.

 

Nem véletlen, hiszen a magyar hagyományoknak megfelelően az ünnepi asztal elmaradhatatlan étele a sonka. A megye legnagyobb húsüzemében már decembertől készülnek a húsvétra. Egyre nagyobb az igény a hagyományos érlelésű és füstölésű darabokra.

Öt éve már nemcsak a mezőgazdasági szakmunkásoknak, hanem az ágazat gépésztechnikusainak is szerveznek országos szakmai tanulmányi versenyt, az idei döntő Vépen volt. A legjobb kilenc diák számára a dicsőség mellett praktikus haszna is van a jó helyezésnek: ők a technikusi vizsgák alól is mentesülnek.

Az 52 évvel ezelőtti ősbemutató után újra színpadra állítja Békefi Antal egyik gyermekoperáját a Paragvári-iskola kórusa. A tarka-barka kiscsibe történetét ezúttal is a Savaria Egyetemi Központ dísztermében láthatja a közönség.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A héten is kutattunk, kérdeztünk és megosztjuk a válaszokat.

Hogyan választanak a vásárlók, az ásványok színe vonzza őket, vagy a tulajdonságokat nézik? – kérdeztük Németh Józsefné Piroskát, aki a celldömölki Tulipánfesztiválon is bemutatja ásványékszereit. Az interjú itt olvasható:

https://szombathely.ihirek.hu/2019/04/12/az-idei-kedvenc-a-lila-es-a-piros-az-ametiszt-es-a-bambusz-korall-interju-nemeth-jozsefne-piroskaval/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →