A költészet napja – Változatos programok Szombathelyen

    Szombathely, 2019. április 7., vasárnap (MTI) – Változatos programokkal ünneplik a magyar költészet napját Szombathelyen; óriás puzzle kirakása, verses délután, hangos képregény bemutatása, lakáskoncert szerepel a kínálatban.

Április 11-én délelőtt Szombathelyen, a megyei művelődési és ifjúsági központ előtti téren Ady Endre halálának 100. évfordulójához is kapcsolódva flashmobbal emlékeznek a költőre, amelyben diákok egy hatalmas, százdarabos puzzle ötvenszer ötven centiméteres darabjait emelik a fejük fölé, a fotódarabok pedig egymáshoz illesztve adják ki a költő képmását- tájékoztatott Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa.

Hozzáfűzte: délután öt órakor szintén Szombathelyen, a Március 15. téren a hangoskönyvek mintájára egy “hangos képregény” bemutatóját láthatják és hallhatják a résztvevők Nyugat + Zombik címmel.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Balló László költővel találkozhatnak az érdeklődők, akinek egyik versét Szabó Tibor színművész mondja el, majd Rozán Eszter író adja elő a költő néhány versét, saját megzenésítésében.

A Weöres Sándor Színházban a költészet napján az esti előadásokra érkező közönség a nézőtérnyitás előtt egy rövid, váratlan performansz keretében Antal D. Csaba előadásában hallhatja Kántor Péter A könyvespolc előtt című versét.

Április 13-án szombaton délután öt órától Szombathelyen, az Almássy László utca 10. szám alatt zenél a Rózsabors Műhely, amely második alkalommal rendez lakáskoncertet a vasi megyeszékhelyen. A koncerten vasi kortárs költők közreműködnek, Devecsery László, Döme Zsuzsa, Kelemen Zoltán, Nagy Róbert, Pődör György, Tóthárpád Ferenc mondanak részleteket verseikből.

bcsp \ pmg

MTI 2019. április 7., vasárnap 13:33

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →