Melegszik az idő, érkeznek a záporok Szombathelyre is!

Vasárnap gyakran takarhatják felhők az eget, de helyenként hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, egy-egy zápor a délután második felében délnyugaton előfordulhat.

A délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Ködös, hűvös reggel után 18-24 fokos maximumokat mérhetünk. Nem lesz front térségünkben.

Hétfőn a napos időszakok mellett főként a dunántúli tájakon, valamint délen várható eső, záporok, akár zivatarok kialakulása is. Az északkeleti szél több helyen élénk, nyugaton erős lehet. Hajnalban 5-10, délután 19-24 fok valószínű, de a csapadékos tájakon több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden a napos időt felváltva több tájegységünkön is kialakulhat egy-egy lokális jellegű zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északias szél. Délután 19-24 fokot mérhetünk, de a záporok, zivatarok felfrissíthetik a levegőt.

Szerdán és csütörtökön is számítani kell a rövid napos időszakok mellett többfelé záporok, zivatarok kialakulására. Sokfelé lesz élénk a szél, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a maximumok nagyrészt 20 fok alatt maradnak.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Szombathely

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →