Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Összeszedte a szemetet  a szombathelyiek egyik kedvelt kirándulóhelye, az Abért-tavak körül a Közösen a kutyákkal Egyesület. A nemrég létrejött civil szervezetnek nem ez volt az első akciója.

A szakorvosi rendelők és a kisebb boltok miatt viszonylag nagy a gyalogos-, a kerékpáros- és a gépjárműforgalom a környéken, ezért az önkormányzat most felújíttatja mindkét oldalt egy jelentős szakaszon.

A szombathelyi vadháló-gyártó üzemre magánszemélyeknek és az erdészetnek, agrárszektornak is szüksége van: Vas megyében kiemelkedően sok a vadkár, ez ellen használják a cég termékét.

Vas megyében 126 helyszínen kért a lakosság sebességellenőrzést, ezekből választotta ki a rendőrség azokat, ahol a 24 órás Speedmarathon akció keretében méréseket végez.

Minden eddiginél több lufival indultak a “kék sétára” az autizmus világnapján a résztvevők. A programsorozat utolsó rendezvényén megtelt a városháza előtti tér érintettekkel és a szimpatizánsokkal.

Véradást szerveztek a vízügyi igazgatóságon.

Melegházi növénytermesztés, udvari kertészkedés, környezetvédelmi vetélkedők – a Bercsényi iskolában a mindennapokban is a természet szeretetére nevelik a gyerekeket.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A héten is kutattunk, kérdeztünk és megosztjuk a válaszokat.

Az idén ünnepli megalakulásának 5. évfordulóját a szombathelyi Soroptimist Club, amely az elmúlt évek alatt Szombathely jótékonysági életének jelentős tényezőjévé vált. Beszélgetésünk itt olvasható!

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →