Péntekig csak elvétve lehet zápor

Hétfőn feltámadó északkeleti széllel hidegfront érkezik, gyenge zápor viszont csak kis eséllyel nyugaton alakulhat ki.

Emellett országszerte kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, több napsütés az ország keleti, délkeleti felén várható. Hajnalban 1-8, kora délután északkeleten 15-16, máshol 17-22 fokot mérhetünk, a legmelegebb délen lesz. Hidegfronti hatás.

Kedden hazánk nagy részén túlnyomóan napos időre van kilátás. Több felhő keleten lehet az égen, de egy-egy zápornak itt is kicsi a valószínűsége. Az ország északi tájain élénk, néhol erős keleties szélre számíthatunk. Hajnalban északkeleten gyenge fagy előfordulhat. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szerdán a Dunántúlon lesz felhősebb az ég, elvétve gyenge záporok alakulhatnak ki. Keleten a napsütésé lesz a főszerep. Többfelé feltámad a délkeleti szél. Napközben 15-21 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is marad a szeles, változóan felhős-napos idő, csak jelentéktelen záporok lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a szerdaihoz hasonlóan alakul.

Pénteken délnyugat felől végre kiadósabb csapadék érkezhet.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Szombathely

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →