Átadták a Cont-Eco Kft. vadhálót gyártó üzemét Szombathelyen

Szombathely, 2019. március 28., csütörtök (MTI) – Átadták csütörtökön a szombathelyi Cont-Eco Kerítéstechnikai és Kereskedelmi Kft. nettó 100 millió forintos beruházással létesített vadhálót gyártó üzemét.

     A cég a beruházáshoz a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program mikro- és középvállalkozások termelési kapacitás bővítő pályázatán 37,59 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el még 2018-ban.

A három évtizedes múltra visszatekintő magyar családi vállalkozás az erdő-, mező-, és vadgazdálkodásban használt elektromos és mechanikus kerítésrendszerek forgalmazásával és kiépítésével foglalkozik, most átadott üzemükben pedig a fejlesztésnek köszönhetően napi három kilométernyi drótfonatból készült vadháló gyártására is képesek.

Vargyas Csaba, a Cont-Eco Kft. ügyvezető-tulajdonosa az átadóünnepség előtt az MTI-nek elmondta: a Dunántúl első vadhálót gyártó üzemét adják át, a gyártás a Csaba utcai telephelyükön erre a célra átépített, korszerűsített épületben, teljesen automatizált gépen történik, amelyen két ember dolgozik majd.

Hozzátette: a berendezéssel a legváltozatosabb rácsosztásokat képesek legyártani, három méter magasságig 100 méteres tekercshosszban.

A tulajdonos ügyvezető szólt arról is, hogy évi az 700 millió forintos bruttó árbevételt elérő cégük a beruházástól évente bruttó 150-200 millió forintnyi árbevétel-növekedést remél.
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke az ünnepélyes gyáravatón úgy fogalmazott: a vadkárok elhárítására folyamatosan szükség van, éppen ezért fontos, hogy az ehhez szükséges eszközök hazai termelésben, hazai alapanyagokból, a lehető legjobb minőségben, magyar munkaerőt alkalmazva készüljenek.

Szavai szerint a kis- és középvállalkozások fejlődőképesek, teljesítményükkel jelentősen hozzájárulnak ahhoz az öt százalékos gazdasági növekedéshez, amit Magyarország az elmúlt évben fel tudott mutatni.

bcsp \ gry

MTI 2019. március 28., csütörtök 12:40

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →