Szlovén Filmnapok Szombathelyen

Ingyenes filmvetítéseket ajánlunk az érdeklődők figyelmébe. Amennyiben szeretné közelebbről megismerni Szlovéniát, az ott élőket, gondjaikat, gondolkodásukat, múltjukat, tartson velünk a Szlovén Filmnapokon.

Időpont: 2019. március 25–27. (hétfő–szerda)
Helyszín: Agora–Savaria Filmszínház

A hétfői program során Janez Burger filmjét, az Iván 95’ címűt nézhették meg az érdeklődők. Tartalmából: A fiatal Mara életet ad Ivánnak, a szülés után azonnal a legrosszabb rémálom várja. Iván apja, Rok, házas üzletember, akit Mara megszállottan szeret, eltűnik…

Március 26. (kedd) 17.00 órakor kezdődik a filmvetítés. Hanna Slack filmjét mutatják be:

Rudar / A bányász / The Miner (2017) 100’
Tartalmából: Egy zasavjei bányász, akinek egy régi, befalazott járatot kell megnyitnia, a fal mögött olyan dolgokat tár fel, amire nem számít.

Március 27. (szerda) 17.00 órakor kezdődik a filmvetítés. Először egy 15 perces kisjátékfilm lesz műsoron Goran Vojnovićtól, majd utána Matjaž Ivanišin dokumentumfilmjét mutatják be.

Fountain (2017) 15’ kisjátékfilm
Playing Men (2017) 60’ dokumentumfilm

A program szervezői a Szlovén Filmközpont, a Szlovén Mint Idegennyelv Központ, a Szentgotthárdi Szlovén Főkonzulátus, a Szlovén Nyelv és Irodalom Tanszék és az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ.

Forrás: http://www.savariamozi.hu/mozifilmek/szloven-filmnapok

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →