Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Szombathelyen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Nevelőszülőket keres a kőszegi SOS Gyermekfalu. Olyan nők, férfiak és házaspárok jelentkezését várják, akik saját otthonukban gondoskodnának a vér szerinti családjukból kiemelt, nehéz sorsú gyerekekről.

Minden korosztály talál magának programot tavasszal a civilek által szervezett események között – ezeket ajánlották a szervezetek a közönség figyelmébe. Túra, egészségügyi és katonai előadás, tájékoztatás a speciális nevelési igényű gyerekekről – többek között ezek szerepelnek a kínálatban. Itt írtunk róla.

Szezonnyitó haltelepítés volt a Vas megyei horgászvizekben a hosszú hétvége előtt. Összesen 120 mázsa ponty került a tavakba és egyes folyószakaszokba.

A napokban megkezdődik az Arany-patak medrének felújítása a Liget utcai fahíd és a Rohonci út közötti szakaszon. Sétányt alakítanak ki, napozóteraszokat építenek és parkosítanak.

Két témában nyert pályázatot a Vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Egy tanuló mikroalgákkal, másik “agrobottal” ért el eredményt az Útravaló ösztöndíjprogramban.

Hétfőn indult 8. alkalommal az országos TeSzedd – önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Vas megyében több mint 120 helyszínen gyűjtik a szemetet mások mellett a civil szervezetek, iskolák és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai is.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A héten is listát írtunk, álmélkodtunk, összetéptük a listát és újat írtunk, kérdeztünk, szerkesztettünk és beszámolunk az eredményről.

Bemutattuk Jankovics Beát, aki akár három dimenziós mézeskalács álmot is készít.


Interjú készült Krisch Jánosné Erzsivel, a decoupage technika soproni bűvészével, akivel a hétvégi Csokoládé- és kézművesvásáron is találkozhatunk.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →