Reggelente még fagyos lehet az autó szélvédője Szombathelyen, de hétvégére itt a kiránduló idő

Csütörtök reggel sokfelé fagyhat, a szélcsendes, mélyebben fekvő tájakon -5, -6 fok is lehet.

Napközben csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadékra nem kell számítani. Az északi-északkeleti szelet csak délen, délkeleten kísérhetik élénk lökések. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Pénteken marad a túlnyomóan napos, száraz idő, több felhő elsősorban északkeleten, keleten zavarhatja a napsütést. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban egyes tájakon még előfordulhat gyenge fagy, napközben viszont 15-19 fokot mérhetünk.

Szombaton is folytatódik a napos idő. Hajnali fagy már nem valószínű, délután pedig 17-22 fok közötti csúcshőmérsékletekre készülhetünk. A szél csak északnyugaton és délkeleten élénkülhet meg.

Vasárnap is 20 fok körüli maximumokra van kilátás, de már gyakran zavarhatja meg a napsütést a megnövekvő gomolyfelhőzet. Északon, északnyugaton egy-egy zápor is kialakulhat. Az északkeleti szél mérsékelt, este élénk, erős lehet északkeleten.

Hétfőn egy hidegfront okoz szelesebb időt, szórványos záporokat, de még nem esik vissza jelentősen a hőmérséklet.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Szombathely

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →