Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Átadták a felújított gencsapáti óvodát. Nagyobb csoportszobák, akadálymentes terek, új bútorok – többek között ezek miatt komfortosabb most a gencsapáti óvoda, amelyet részben pályázati pénzből, részben pedig saját forrásból újított fel az önkormányzat.

Rendkívüli ülést tartott a gazdasági bizottság. Nem sikerült megtárgyalni az összes napirendi pontot a legutóbbi közgyűlésen, ezért szerdán ismét összeül a képviselő-testület. Ezt megelőzően hétfőn rendkívüli ülést tartott a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság, ahol négy határozati javaslat került terítékre. Támogatták a 2019. évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotását, és újra a közgyűlés elé kerül a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjének visszahívása.

Csaknem félszáz városból érkeztek a 17. Sistrum Zenei Versenyre. A Bartók Béla Zeneiskola által szervezett több napos megmérettetés a diákoknak szól. A legjobbak a gálaesten mutatták meg tudásukat a közönségnek.

Zenei műveltségi verseny volt a Neumann-iskolában.

Akiket egy szív összeköt – ezzel a címmel jótékonysági koncertet adtak tanítványai és családtagjai Németh Csabáné emlékére. A művész három évtizedig a Bartók Béla Zeneiskola zongoratanáraként több tucatnyi kiemelkedő tehetséget indított el a pályán.

A videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A héten is kérdeztünk, írtunk és beszámolunk az eredményről.

Bemutattuk Komondi Pétert, a kávégépek szervizmesterével, aki telefonos segítséget is nyújt.

 

Interjú készült Dezse Krisztina selyemfestővel, akinek a képei láttán az ember elfeledkezik a hétköznapok gondjairól,  ismét álmokat kergető gyerekké válik.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →