Szombathelyi közgyűlés – Megerősítették a médiacentrum vezetőjének leváltását

Szombathely, 2019. március 13., szerda (MTI) – A szombathelyi közgyűlésnek egyelőre nem sikerült megalkotnia a város 2019-es költségvetését, viszont a polgármester által aggályosnak talált és ezért újra tárgyalásra előterjesztett témákat – megelőzve és okafogyottá téve a csütörtökre hirdetett rendkívüli ülést – szerdán napirendre tűzte a testület, az ellenzéki többség pedig ragaszkodott korábbi döntéseihez, így megerősítették például Lovass Tibornak, a Szombathelyi Médiacentrum igazgatójának leváltását is.

     Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette: a döntéssel, amely szerinte az “ötvenes éveket idézi” nem ért egyet, ezért a kormányhivatalhoz fordul a közgyűlési határozat felülvizsgálatát kéri.

Illés Károly (Fidesz) alpolgármester szerint az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt, a Jobbik és a Pro Savaria által alkotott “szivárvány koalíció” politikai tisztogatásba kezdett.

Nemény András (ÉSZ-MSZP-DK-Együtt) frakcióvezető szerint viszont a szombathelyi televízió nem volt objektív, szerinte a médiacentrum élén ezért szükség van a személyi változásra. Az általuk régóta újraindítani kívánt városi hetilap megszervezése pedig most nem lehet Lovass Tibor feladata, akinek szakmai munkájára a televízióban továbbra is számítanak, munkaviszonya ugyanis nem szűnt meg, vezetői megbízását vonták vissza – mondta.

Az ellenzéki többség a többi, a polgármester által újratárgyalni kívánt napirendnél is ragaszkodott az eredeti határozatához, így a közbeszerzési bizottság átalakításához – amelyben hivatalnokok helyett képviselőket delegáltak -, valamint ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal osztályvezetői szabadon nyújthassanak információt az ellenzéki képviselőknek, illetve ahhoz is, hogy a nyári hónapokat kivéve minden hónap utolsó csütörtökén ülésezzen a közgyűlés.

A február 28-án kezdődött és március 13-án folytatott közgyűlésen megvitatták a polgármester által beterjesztett, 30 milliárd forintos főösszeggel rendelkező 2019. évi költségvetést, amelyhez azonban az ellenzéki többség 127 módosító javaslatot tett.

Az ellenzéki többség által javasolt módosítások összértéke megközelíti az egymilliárd forintot, ezért a tervezetet teljesen át kell dolgozni.

bcsp \ bBB

MTI 2019. március 13., szerda 23:31

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →