Ma még kirándulhatunk, de hétfőtől ismét jön a hűvösebb idő

Vasárnap reggel elsősorban az ország északkeleti harmadán még találkozhatunk napos tájakkal, majd délelőtt mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és sokfelé kell számítani esőre, egy-egy záporra, nyugaton, délnyugaton valószínű a legkevesebb csapadék.

Élénk, erős, délnyugaton akár viharos lehet a déli-délnyugati szél. Hajnalban 4-9, délután 10-19 fokra készülhetünk, délen mérhetjük a magasabb, északon, északkeleten az alacsonyabb csúcsértékeket. Melegfronti hatás várható.

Hétfőn egy hidegfront érkezik, mely többfelé okozhat elszórtan kisebb esőt, záport, de kezdetben az ország északi felén hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugatira forduló szelet erős, északon, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 7-12 fokra van kilátás.

Kedden változóan napos-felhős időre készülhetünk, viszont említésre méltó csapadék nem várható. Élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, délután pedig 6-11 fokot mérhetünk.

Szerdán már felhősebb, borongósabb idő valószínű, nyugaton, északnyugaton és északon kisebb eső is előfordulhat. Az élénk déli-délnyugati szélben délután 4-12 fokot mérhetünk.

Csütörtökön is előfordulhat elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor. Délután 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Forrás:  https://www.idokep.hu/elorejelzes/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →