Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

A szombathelyi bombázásra emlékezett hétfőn a város a Ferences templomnál és az egyetem Berzsenyi téri épületénél. 74 évvel ezelőtt több száz ember halt meg az angolszász szőnyegbombázásban. Itt írtunk róla!

Hamisítatlan falusi ízek, kemencében sült finomságok várták az érdeklődőket a Lukácsházi Pincés-Kemencés Böllérversenyen. Szombaton tizenhárom település mérte össze tudását a győztesnek járó vendégserlegért.

Felújítják a Kuckó Bölcsődét. A külső-belső átalakításnak még az elején járnak.  Az intézménybe járó gyermekeket januártól egy másik bölcsődében helyezték el a munkálatok idejére.

A farsangi időszak utolsó napján hagyományosan maskarások búcsúztatják a telet Kőszegen. A vendégek jelentős része Szombathelyről érkezett, hogy megnézze a több tucatnyi jelmezes felvonulását a kisváros Fő terén. Itt írtunk róla!

Virágvásáron vehettek részt az érdeklődők az Oladi Általános Iskola aulájában csütörtökön délután. A kézműves foglalkozással egybekötött lehetőséget sokan kihasználták: nőnapra is vásároltak.

Idén a város 32 általános- és középiskolája összesen egy-egy jelöltet állított a diákpolgármesteri és a diák-alpolgármesteri címre is. Rájuk adhatták le támogató szavazatukat szerda délután a diákságot képviselő elektorok. A megbízatás egy évre szól.

A  videók forrása: http://www.tvszombathely.hu/

A héten is beszélgettünk, kérdeztünk és írtunk. Íme az eredmény:

Bemutattuk Hende Dórát, aki gyógypedagógusnak készül és álma egy terápiás kutya.

 

Interjú készült Virágné Geiszler Évával, a gyöngyékszerek aranykezű mesterével. Beleszerettem az ékszereibe.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →