Nőnapi üdvözlet: virágzik a magnólia Szombathelyen

Felébredt a természet az Alpokalján, elég volt hozzá egy gyönyörű tavaszias hét és máris sorban nyílnak a kora tavasszal virágzó bokrok is.

Az egyik legszebb napfelkeltében kedden volt részünk. Aki korán indult dolgozni, hogy legyen parkolóhelye, csodálatos látványban gyönyörködhetett, lángoltak a felhők a kora reggeli égen.

Délután még úgy tűnt, esni fog, jön a tavaszi zápor, lemossa az autókat és a házakat, megöntözi a kiskerteket. Ilyen felhő variációkat is ritkán figyelhetünk meg.

Az előkertekben, ahol jó melegen tűz a nap, a hóvirág már hervadásnak indult, de a tőzike még büszkén tartja a fejét. Mellette pedig virágzik a májvirág, az ibolya és a jácint sem hagyja magát.

Szombathely egyik kedvelt sövény növénye a napsárga színben pompázó téli jázmin, már a kert hűvösebb zugaiban is kinyíltak meleg színű virágai.

A rózsaszín árnyalat is képviselteti magát, a tüdőfű virágai hol lila, hol meg pink színben mutatják magukat.

A fő csoda, a kert királynője azonban túlragyog mindenkit: ő a kikeleti bangita, aki virágozni kezdett már decemberben, most pedig teljes pompájában mutatja meg magát. Ha az illatot le lehetne írni, azt mondanám, valami édes álom lengi körül.

Természetesen, a szomszédasszonyom kertje mindig zöldebb, és a varázsmogyorója a környék legszebb példánya.

Csütörtök délutánra  díszbe öltöztek az aranyvessző bokrok is a Fő tér felé haladva.

Először azt hittem, piros masnit dobott valaki a bokorba, de jobban megnézve, a japánbirs bontotta ki virágait.

A szökőkút és pajzán szobrai még téli álmukat alusszák, de a Fő tér legszebb fája, a magnólia virágzik, érzi a meleget és bontogatja hatalmas bimbót.

Ezzel a gyönyörű képpel ünneplem a mai napon magunkat, nőket, az acélmagnóliákat!

 

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →