Időjárás-jelentés

Budapest, 2019. március 6., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában:
    —————————-
Európa északkeleti része fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé havazik. Szintén ciklon található Írország térségében, hatására szárazföldünk nyugati, északnyugati területei fölött is sok a felhő, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső.

Délen inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, változóan és gyengén felhős, napos tájak egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi részén általában -10 és -2, középen többnyire 7 és 15 fok között változik. A legenyhébb idő délen van, ahol a kora délutáni órákra jobbára 16 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli vidékén néhol 22 fokot is mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé a nyugat-európai ciklon előoldalán egyre enyhébb, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik, csütörtökön több fokkal melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    —————————————————–
Estétől nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzetre számíthatunk. Csütörtökön a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett délelőtt hosszabb, délután rövidebb időre kisüt a nap, estig csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, estétől néhol megerősödik, éjszaka az Észak-Dunántúlon, holnap napközben több helyen viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között alakul.

kf \ bil \ ppd

MTI 2019. március 6., szerda 15:51

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →