Pályázat! Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!

Fotó: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/tematikus-diakpalyazatok

A „Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!” pályázat a 2019. évi Fenntarthatósági Témahét keretében kerül újra meghirdetésre.

 A pályázat célja egy vizes élőhely (forrás, patak, kisebb tó) terepi felmérése és az élőhely természetközeli állapotának visszaállatását célzó cselekvési terv készítése.

A pályázat szervesen kapcsolódik a „Fedezz fel egy vizes élőhelyet!” óra vázlathoz.

A pályázat során a kiírók arra kérik az iskoláscsoportokat, hogy az iskola környékén válasszanak ki egy könnyen megközelíthető vizes élőhelyet (forrást, patakot, kisebb tavat) és legalább 2 alkalommal végezzenek ott terepi megfigyeléseket. A pályázat megvalósításának ütemezéséről és a szükséges eszközökről a pályázati kiírás nyújt bővebb tájékoztatást.

  • A pályázók köre: A pályázaton bármely magyarországi általános iskolai és középfokú iskolai csoport (pl. osztályközösség, szakköri csoport) indulhat, amelynek iskolája regisztrált a 2019. évi Fenntarthatósági Témahétre: iskolai-regisztracio.
  • A pályaműveket 3 korosztályi kategóriában lehet benyújtani:
    évfolyam, 5–8. évfolyam, 9–10. évfolyam
  • Pályázat kezdete: március 18–22. (Fenntarthatósági Témahét)
  • Pályázat leadási határideje: május 15.
  • Beküldési felület linkje:temahet.hu/palyazatok
  • Díjazás:Korosztályonként az első három helyezett iskolai csoportot természetvédelmi-szabadidős élményprogramokkal díjazzuk. A legjobb pályázó ajándéka a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által üzemeltetett Dunavirág Vízibusz mozgó labor foglalkozásán való részvétel.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás a temahet@pontvelem.hu e-mail-címen kérhető.

Forrás: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/tematikus-diakpalyazatok

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →