Férfi kosárlabda vb-selejtező – Hazai győzelemmel zárt a válogatott

Szombathely, 2019. február 25. Jones Jarrod (k), valamint a horvát Filip Kruslin (b) és Toni Katic (j) a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező J csoportjának az utolsó, 6. fordulójában játszott Magyarország – Horvátország mérkőzésén a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2019. február 25-én.

Fotó: MTI/Varga György

Szombathely, 2019. február 25., hétfő (MTI) – A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott 84-65-re legyőzte a horvátokat hétfőn a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában.

     Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese számára annyi tétje maradt a szombathelyi mérkőzésnek, hogy győzelem esetén előnyösebb kalapból várhatja majd a 2021-es – esetleg részben magyar rendezésű – Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. Ennek megfelelően a Vojvoda Dávid vezette gárda látványos játékkal 8, majd 16 pontos előnyre tett szert, a nagyszünetben 48-33 volt az állás. A folytatásban a remek dobóformát mutató nemzeti csapat 21 pontra növelte a különbséget, így az utolsó negyedre már nem maradtak izgalmak. A mezőny legjobbja a 21 pontos Vojvoda lett.

A válogatott a J csoport negyedikjeként hat-hat győzelemmel és vereséggel fejezte be a kétszakaszos világbajnoki selejtezősorozatot. A szeptemberi vb-re az első három együttes – Litvánia, Olaszország és Lengyelország – utazhat Kínába.

sma \ sgj \ kvs

MTI 2019. február 25., hétfő 20:22

Szombathely, 2019. február 25. Benke Szilárd (j) és a horvát Miro Bilan a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező J csoportjának az utolsó, 6. fordulójában játszott Magyarország – Horvátország mérkőzésén a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2019. február 25-én.

Fotó: MTI/Varga György

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →