Férfi kosárlabda vb-selejtező – Vereség Olaszországban, nem juthat ki a válogatott

    Budapest/Varese, 2019. február 22., péntek (MTI) – A magyar férfi kosárlabda-válogatott 75-41-re kikapott Olaszországban a világbajnoki selejtezősorozat 11. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat ki a kínai vb-re.

     Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese hamar 10-0-s hátrányba került Varesében, s mivel a csapatból senki sem kapta el a fonalat, a nagyszünetben már 34-15 volt az állás. Fordulás után Vojvoda Dávid és Benke Szilárd is feljavult, mégis hamarosan 24 ponttal elhúztak a hazaiak, majd az 52-33-ról induló zárószakaszban a végig vezető hazaiak már nem engedték ki a kezükből a meccset.

A válogatottnak az utolsó két selejtezőjét meg kellett volna nyernie ahhoz, hogy életben tartsa kijutási reményeit, de a varesei vereséggel eldőlt, hogy nem utazhat szeptemberben a kínai vb-re.

A hétfői zárófordulóban a magyarok a horvátokat fogadják Szombathelyen.

sma \ slp \ gry

MTI 2019. február 22., péntek 21:51

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →