Viharos széllel érkezik a hidegfront

Pénteken egy hidegfront mögött erős, viharos északias szélre számíthatunk, többfelé esővel, záporokkal, hajnalban az Északi-középhegységben rövid időre vegyes halmazállapotra válthat a csapadék.

Helyenként kis eséllyel megdörrenhet az ég, de délután már többfelé szakadozottabb lesz a felhőzet, keleten kitisztul az ég. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb idő.  Hidegfronti hatás lesz.

Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes, de még szeles időre számíthatunk. Éjjel jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a minimumok -4, -10 fok között alakulnak, és napközben csupán fagypont körüli maximumokat mérhetünk.

Vasárnap már több felhő lesz felettünk, északkeleten néhol kisebb havas eső sem kizárt, nyugaton még hosszabb időre kisüthet a nap. A szél mindenhol mérséklődik. A fagyos reggel után 0-5 fokot mérhetünk napközben.

A jövő hét elején ismét enyhül az idő, csapadék már sehol sem várható.

Hétfőn nyugodt időre készülhetünk, kedden ismét feltámad többfelé a szél, délután nyugaton már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →