Ébred az Alpokalja!

A kora tavaszias idő sokunkat kicsábított a kertekbe, a természetbe. Végre élvezhetjük ismét a langyos napsugarakat és bosszankodhatunk a fák fagyási sérülései, vagy néhány elpusztult kedves növényünk láttán. A hideg kora reggeleken még látni néha gyülekező varjakat, élelmet keresve csoportosulnak egy fagyos, kora hajnalon.

Tettünk egy körsétát a jó levegőn, és mutatjuk, hogyan ébred a növényzet az Alpokalja kertjeiben.

A tavaszi munkákhoz még kicsit korán van, a természet még csak ébredezik. Nem volt túl sok eső a télen, a havazást is inkább csak a gyerekkori képeinken láthattuk viszont. A kertek árnyékosabb részein még fagyosan ropog a fű a lábunk alatt, ha kora délelőtt kimerészkedünk megnézni, vajon hol tart a tegnap még apró bimbóban lévő téltemető.

A töltések oldalában és a nyirkos erdőkben a hóvirágtól már lassan lépkedni sem lehet.  A kertekben kis csoportokban nyílnak és örvendeztetnek meg bennünket.

A mai igazi meglepetést a sárga krókuszok jelentették, teljes pompájukban virítanak.

A kikeleti bangitával esett első találkozásom örök szerelemmé alakult. Ez a csodálatosan rózsaszín virágú bokor már december végén megörvendeztetett virágaival, amelyeket kellemesen üde illat kísér. Aki ismeri a Sugár út környékét, több hatalmas példány látható arrafelé.

A varázsmogyoró sem szeretne lemaradni, a sorházak kedvelt dísznövénye lett.

A sárga nárciszok sem akarnak lemaradni, nemsokára illatos lesz a kert.

És amire mi itt Szombathelyen nagyon várunk már: a magnólia virágzásra! Ez jelenti az igazi tavasz kezdetét, utcák borulnak hófehér virágruhába. Mutatunk egy tavalyi képet ízelítőül.

Várjuk!

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →